Ocena Teme:
  • 2 Glasov(a) - 2.5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZNACI VO MAKEDONIJA
#31
Pocituvani kolegi ke ve molam zemete ja ovaa informacija vo predvid koga zboruvame za nekoi raboti.Imeno vo star komitski dokument potpisan so potpis Todor A. Dokument sto go imam videno licno stoi zapisano deka vo 1918 g. se prateni 4-ri ceti od Pirinskiot del na Makedonija vo koi ima kamenoresci so cel da gi unistat vistinskite a da se napravat falsivi nisani.pa zatoa bidete trpelivi i tolerantni dodeka razgovarame za nekoi raboti.Poznavam desetina kolegi koi tvrdat deka imat arhivi so zapisi ama bas imaat za se dali da im veruvam.Jas vo Makedonija a sum bil i na strana vo potraga po resenija sum vigel samo prepisi .I veruvam  moe mislenje e deka eden licnost moze da ima samo eden zapis ili dokument kako sto miluvate A ne moze da ima cela Arhiva dokolku ne se raboti za luge koi imat pristap do Rila ili dokolku ne se raboti za komitski zapisi koi od bilo koi pricini ne se arhivirani i se ostaveni semejno od tatko na sin itn.Nekoi kolegi od Bugarija ni gi mrsat koncite so poturanje na lazni informacii,Imeno vo eden dokument ima samo del od vistinata.Pozdrav MAKEDONIJA
Odgovori
#32
Dali ima nekoj dokument za 3 fildzani i 1 gezve isklesani na kamen ?
Odgovori
#33
postavi slika ima resenie.
Odgovori
#34
(29-10-2011, 10:41 PM)infected link Piše:Dali ima nekoj dokument za 3 fildzani i 1 gezve isklesani na kamen ?
Pozdrav Konstantine, to što pominješ je jako moguće i verovatno. Kad i ko je klesao identične oznake na više terena, nebitno! Činjenica da postoje na više mesta i po ceo skup znakova,koji odgovaraju nekom od opisa, na više mesta (Srbiji,Bugarskoj,Makedoniji pa čak i Albaniji), je samo dokaz da su mangupi to svesno činili. Iz kojih pobuda i sa kojim razlogom? Može se samo pretpostavljati, ali da postoji podosta lažnjaka sa klesanim znacima-postoje. Kad na sve to dodaš i lažnjake opisa, onda smo do kraja kompletni! Jurimo avetinjske ostave širom Balkana sa lažnim dokumentima i orijentišemo se po lažnim znacima! Baš vesela igra. Pozdrav,
Odgovori
#35
(30-10-2011, 11:40 PM)zoki m. link Piše:postavi slika ima resenie.

[Slika: 33agepc.jpg]

[Slika: 25zjkoj.jpg]

[Slika: 2mobggx.jpg]

Znacite se vdlabnatini (rupi).Kamenot ima poveke takvi rupi no samo 3 nalikuvaat na fildzan i edna na gezve,kako sto gledate na slikite.
Ne sum tolku jas po vakvi raboti,slucajno sum naisol na "znacite" (ako moze da se kaze deka se znaci),a spomnato imaat deka postoi mapa za takvi znaci.
Odgovori
#36
na koja planina se naogaat.
Odgovori
#37
(01-11-2011, 07:10 PM)zoki m. link Piše:na koja planina se naogaat.

Mi se cini deka se' e dzaba gubenje vreme,se' prazni Muabeti.
No ajde. Se naogjaat vo Jugo-zapadna Makedonija. Ne ja znam planinata kako se vika.
Odgovori
#38
zdravo momci jas imam mnogu znaci koi slucajno sum gi nasol a se barale mnogu od po rano...na primer ;kaldrma od okolu osum metri koja zavrsuva vo karpa karpata e okolu tri ili cetiri metri visoka a vrz nea ima mala livadka pod karpata ima suva reka porojnica vo koja ima tri bresta vo perestija....na kaldrmata ima nesto interesno ....znae li nekoj nesto za ovaaa
Odgovori
#39
ovaa kaldrma se naoga vo Grcija na 150m do granicata so makedonija .
na poljanata imase i grob na koj pisuvase tuk pociva general kroev elektrolog i bla bla bla.
Plocata ja izvadivme i se prekopavme nema nisto muda marjanova .
Tuka imase kopano uste 2 groba bog znae koga se kopani i se e izvadeno.
plativ 12 000 dolari za skener od satelit dobivme kompleten pregled na se no zlato nema dragi moi se e iluzija i fantazii.
Cuvajte si gi parite oti tesko se zarabotuvaat 99 posto od dokumentite se falsifikat ili se zavrseni pred da se rodime.
Od germanija nosev luge koj direktno so dokument bile ucesnici vo zakopuvanjeto na parite 1941 - 1945 ,kopame se stoi samo pari nema .
stom nekoj stavil pari grupno nekoj se vratil i gi zel.nikoj ne e budala da ostavi milioni evra nekade da ne gi zeme,vo na gjavolot dupkata da se zakopani ke gi zemat prijateli moi.
Mozam da napisam romani od 200 toma za ovaa tema 45 godini gi potrosiv vo kopanje potraga po zakopano bogatstvo.
Imam potroseno vo evidencija 800000 evra iskrseno 7 koli i 2 dzipa .
Aparaturi imam 2 odai detektori ,skeneri ,dalinski aparati stotici .
imam izvadeno 3 pati 1983 -260kg so turci stari ni gi zede policijata od  bivsa DBK Jugoslavija .
i dva pati po malku 1k200gr,2k500gr.i toa e se . drugo se e prevara gubenje vreme i fantazija .
bidete pozdraveni kolegi i razmislete malku ......ova kraj nema .
Odgovori
#40
Samo da se nadovezem na ovo sto je Dojranski napisao.Da bi se bavio ovim hobijem moras imati skupu opremu: detektore,skenere,dzipove....i moras imati dovoljno slobodnog vremena.Da bi imao skupu opremu moras razvijati biznis dovoljno dobar da sve ovo izfinansira .Kako obicno nije dovoljan samo jedan biznis pocnes da razvijas vise paralelnih poslova.Na kraju shvatis da ti ti poslovi donose vise novca nego sto bi ti doneo pronalazak bilo kojeg blaga koje si trazio i dignes ruke od ove gluposti .Jedino sto se ponekad u ovom virtuelnom svetu ponovo vratis staroj ljubavi i sa onima koji jos nisu preboleli zlatnu groznicu porazgovaras o ovoj nimalo bezazlenoj bolesti.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)