Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kucajska Dolina...
#1
Da li neko zna nesto o tome?
Odgovori
#2
da li se teren nalazi u istocnoj srbiji
Odgovori
#3
na jug..........
Odgovori
#4
po prici je na jugu...jesi nacuo nesto Piro?
Odgovori
#5
Piro je postavio isprano pitanje da tacno je da postoji u istocnom delu Srbije takvo mesto piro za tebe jedno pitanje u vezi stim znas za grobnice koje se nalaze u tom delu jedna je otvorena
Odgovori
#6
ja sam cuo za taj teren u istocnoj srbiji,gde se tacno nalazi ne znam. takodje nisam znao za grobnice,i sta se tamo trazi,verovatno da postoje vise lokacija sa tim nazivom.
Odgovori
#7
jedna j kucajska dolina...reko sam vam gde bi trebalo da bude...nadjite mi neki zapis i ne brinite...
Odgovori
#8
(20-01-2014, 08:48 PM)Imperator link Piše: jedna j kucajska dolina...reko sam vam gde bi trebalo da bude...nadjite mi neki zapis i ne brinite...
Pozdrav Imperator,
Kada jednostavno ukucaš na Googlu reč " kučajna", reći će ti se i gde se nalazi predmet tvog interesovanja. Planova imaš vazdan ali bi svako da mu sve lokacije koje se pominju ( a najsmešnije da je pola spomenitih toponima iz tih prepisa deformisano), budu tamo odakle je njegovo prebivalište, a najčešće negde na jugu Srbije.
Zato je vema teško komunicirati i deliti bilo kakve savete o nekim lokacijama,prvenstveno zato što je, navodno neki Pop Martin, ordinirao isključivo na jugu Srbije, što je totalna nebuloza neupućenih hobista koji se ravnaju isključivo po toponimima mesta i "navodnih" lokacija koje mi danas lociramo po tim nazivima - ali isključivo na jugu Srbije.
Ako tražiš Imperator, neki opis gde ti se pominje toponim "kučajna" - skidam kapu. Proveri od kada datira neki naziv Kučajna i Kučajnska dolina, iz kog vremenskog perioda?
Gde je bilo od vajkada zlata i srebra i tamo gde je eksploatisano još od vremena Kelta, tu su i bile kovnice, rudnici, topionice, stecište Imperatora u široj okolini, ....... zato tu u neposrednoj okolini postoji i verovatnoća da se nešto i nadje. Po nekim vukojebinama gde ljudska noga nije kročila ni iz vremena Kelta pa na ovamo, tamo gde se nikada nije ništa eksploatisalo od plemenitih metala - šta tamo tražiti?  Uzmite sada pa za sadašnji naziv "Kučajnska dolina" prelistajte malo šta se sve dešavalo u celom širem regionu oko sadašnje "Kučajne" pa će valjda neko da sabere koliko je dva i dva.
Nadam se da se ne ljutiš ovom mom dobronamernom komentaru!?
Ko zna zašto je sve to i dobro da je "jug Srbije" centar svih aktivnosti pa i hajdučkih ?  Wink
Odgovori
#9
Eto veoma lepog i sažetog objašnjenja za ovu Kučajnu i Kučajsku dolinu na koju ja aludiram iza koje postoje istorijski podatci o postojanju. Za neku Kučajnsku dolinu negde na jugu Srbije, priznajem da nisam čuo - moguće da postoji, što da ne.

http://www.tokucevo.org/istorija-kuceva.htm
Odgovori
#10
Potpuno se slazem s Milanom,isto znam za Kucajsku dolinu u ovom delu koji je naveo a za jug nisam nikad cuo,
a velika dešavanja su bila baš u ovom delu istočne Srbije takodje je u okolini i kraku lu jordan kod Brodice itd,pozz
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)