Arheologija > Nakit

Stari srebrni prsten POMOC!!!

(1/2) > >>

valsorim86:
Ako moze mala pomoc,prsten je nadjen na obali Juzne Morave,pa ako neko zna da mi kaze nesto vise o njemu

grotagold:
E moj prijatelju...ima nas ovde koji i po nesto znamo a ne samo da saramo i varamo . Ovaj presten koji si prezentovao uopste nije nadjen pored juzne niti pored bilo koje morave....OVO JE SREBRNA REPLIKA PECATNOG PRSTENA IZDATOG ZA PROSLAVU 800 GODINA MANASTIRA STUDENICE ...i jako me interesuje odakle kod tebe ???? ? ?

valsorim86:
Nema potrebe za nepoverenjem  ;) prsten je nadjen na obali reke Juzne Morave,bez detektora,sasvim slucajno je nadjen na jednom kupalistu u plicaku....i samo da dodam 'GROTAGOLD' da nisam imao nikakvu nameru da nekog prevarim kao sto si rekao,jer prsten nisam nikom ni nudio,samo sam pitao da li zna neko nesto o njemu,jer ga imam od proslog leta,a nisam nista saznao o njemu,hvala u svakom slucaju na odgovoru i ako moze samo jos jedno pitanje. Zasto kazes da te intteresuje odakle mi taj prsten,jel ima puno replika i kada su radjene replike ovog prstena? (verujem da je replika kao sto si rekao,ipak si ti upuceniji ,mada ne znam ni kakva je razlika izmedju replike i originala,pa ako moze i tu neka pomoc  :) )

grotagold:
Pokazacu ti originalni otisak tog prstena (iako na prvi pogled ne deluje bas cisto..zbog svetla) koji se nalazi na pozadini jedne ikone radjene na drvetu. Proslava 8 vekova Manastira Studenice je bila 1986 godine i tom prigodom je napravljena kopija originala ovog prstena koji se cuva u manastirskoj riznici. Postavljanjem ovog otiska nadam se da ce ti neke stvari biti malo jasnije (o poreklu tog otiska ) a tebe bih molio da budes malo precizniji o kojoj je lokaciji rec gde je prsten pronadjen a ako nezelis to ovde da napises moze i na PP.

Gora Romanija:
Druze,ja skupljam slicne prstenove. Ako si rad da ga prodas,ako nije Grota zainteresovan,posto se prvi javio ja bih ga uzeo,ako je na prodaju.
Okacicu neku fotku sa slicnim prstenovima.Moj jedan je u zlatu,drugi je srebreni. Ovaj sto mi je na ruci su ocila u stitu,skoro isti kao taj.
Okacicu fotku posle,trenutno mogu da okacim jedino cokanjce sas vodku( i to sumnjivu)...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani posetioče, niste registrovani a samim time nemate mogućnost pristupa svim delovima foruma, nemate mogućnost da pregledate priložene datoteke i fotografije. Da bi ste se registrovali kliknite ovde ...
Idi na punu verziju